Kjøsterudjuvet – Drammen Norvegija

Kjøsterudjuvet yra 1300 metrų ilgio tarpeklis,o šio tarpeklio sienos siekia iki 50 metrų aukščio. Plotis apie 8–15 metrų. Geologai mano, kad tirpstantis vanduo iš ledynų prasiskverbė į purias mases ir tarpeklį sukūrė apytiksliai prieš 10 000. metų.

Pasivaikščiojimas tarpekliu yra daug įspūdžių kelentis malonumas. Kelionę galima pradėti nuo Aronsløkka arba Turheisen . Čia rasite žvyru dengta takelį, kuris veda link Solbergelvos. Žvyrkeliu eikite apie 500 metrų. Tada reiks pereiti nedidelį tiltelį per upelį Kjøsterudjuvet.
Kelionę pradėsite prie tiltelio ir eisite slėnio apačia tarp uolų. Sudėtingose ​​vietose yra varžtais pritvirtintos kopėčios. Pakeliui turėtumėte atsižvelgti į vandens lygį ir srautą upelyje, kuris ateina iš Tjuvtjern į Tverråsen.

Jei srovė stipri, gali kilti uolų griuvimo ir nuošliaužų rizika. Todėl nevaikščiokite šiame tarpekliu vieni arba kai vandens tėkmė yra stipri. Dažniausiai tai gali būti po smarkių liūčių ar sniego tirpimo. Einat tarplekliu būtinai pažvelkite į dangų ir pajuskite, koks dramatiškas ir gilus yra tarpeklis. Jei manote, kad tai bus šiek tiek sudėtinga, arba jei vandens srovė yra stipri upelyje, galite pereiti tiltą ir eiti taku tiesiai į viršų. Tai puikus takas, einantis pakraščiu, bet gana status ir sunkus kopimas. Keliose vietose bus galimybė pažvelgti žemyn į gilų tarpeklį. Viršuje galite išsimaudyti Gamledammen prieš vėl leidžiantis žemyn. Šioje kelionėje reikėtų avėti gerus ir tvirtus batus, kurie iš karto nesušlampa.

Maršruto trukmė apie 6km. Kelionė Jums užtruks apie dvi valandas. Sezonas nuo Birželio iki rugpjūčio mėnesio.

Parašykite komentarą