Midtre Tverråtinden 2302 moh

Midtre Tverråtinden yra viršukalnė Tverråtinden Lom savivaldybėje. Viršūnė yra pietinėje Svellnosbrean pusėje Jotunheimene ir yra 2302 metrų aukštyje virš jūros lygio. Tai 20-a aukščiausia viršukalnė Norvegijoje.

Viršukalnė apsupta ledynais ir viršūnėmis iš visų pusių, tai tikrai vieta, kurioje yra daug gerų vaizdų. Puikus dalykas šioje viršūnėje yra tai, kad ją lengva pasiekti, todėl ji pasiekiama net tiems, kurie neturi daug patirties. Net jei jis yra tarp ledynų, vasarą jį galima pasiekti be kontakto su ledynu.
Maršrutas, kurį dabar aprašysiu, prasideda nuo Spiterstulen Visdalen mieste, kuris yra puikus atspirties taškas didelių viršukalnių jūrai Jotunheimene.

Iš 1100 metrų aukščio Spiterstulen iš pradžių eikite Visdalen palei upę. Po trumpo laiko pakylate ir randate kelią į pirmąjį pakylimą dešinėje. Čia leidžiasi uolėta Tverrė. Iš pavadinimo nesunku suprasti, kad vasarą tai maitina Tverråbreen…..bet ir Svellnosbreen.
Po kurio laiko pasiekksite kampą arba kitaip pakilimą, dešinėje pamatysite „Adventurerisen“ Svellnosbreen, o kairėje – Styggehøe 2213 m virš jūros lygio.

Galų gale Tverråbreen ledynas pasitinka jus ir dabar esate maždaug 1600 metrų virš jūros lygio. Paprastai tai saugu ir gražu žiemą, o jūs judate toliau dešinėje pusėje. (vasarą šį etapą galima atlikti palei moreną, o ne ledyną) Kitas jūsų atskaitos taškas dabar bus Nedre Tverråbandet, kur jūs „išlipate į krantą“ nuo ledyno. Čia jūs turite galimybę gauti papildomą sustojimą savo kelionėje. Lindbergtinden 2120m yra visai šalia jūsų kairėje pusėje, todėl šiuo aplinkkeliu nesugaišite daug minučių. Lindbertinden yra graži viršūnė ir iš tikrųjų yra uolos ketera, kuri perpjauna ledyną į dvi dalis ties Øvre Tverråbandet, o tai reiškia, kad kairėje yra Tverråbreen, o dešinėje – Nørdre Illåbreen.

Maršrutas toliau iki Store Tverråtind kalba pats už save. Užlipus ant keteros, šiek tiek pakrypstama į rytus, kol galiausiai atsistojate ant viršūnės. Tikras kreminis viršus! Čia atsiveria fantastiškas viršūnių ir ledynų vaizdas. Vaizdas, kuris gali užgniaužti kvapą kiekvienam.

Jei esate pavrgę ir jums šios kelionės gana, eiante atgal taku, kuriuo atėjote.
Jei vis tiek norite pasipūsti ir surinkti daugiau viršūnių, turite puikią galimybę tai padaryti. Smagus variantas galėtų būti pakilti į Svellnosbreen, lipti teks stačiu pietų/rytų Storjuvtinden flangu 2344 m virš jūros lygio ir dar viena virsukalnė Jūsų kelionių loge. Būkite atsargūs, čia labai statu. Nusileidę nuo šios vietos, galite lengvai pasiimti Svellnosbrehesten 2181 m virš jūros lygio, prieš lipant žemyn Svellnosbreen dešinėje, kad patektumėte į pietus nuo Solskinntoppen ir galingo ledyno kritimo.

Parašykite komentarą