Glittertind: planavimo fazė

Ir vėl save randu visiškai įsitraukusį į įkvepiančios naujos kelionės planavimą į Glittertind. Šis norvegiškas lobis mane vilioja ir negaliu nepagalvoti, ar išvykti į šią kelionę vienam ar rasti tinkamą partnerį. Kelionė vienam manęs nebaugina, visuomet malonu turėti partnerį, su kuriuo galėčiau dalintis patirtimi.

Glittertind yra ne toli nuo Norvegijos aukščiausiojo kalno Galdhøpiggen, kurį su kalnų partnere užkopėme praėjusiais metais, 2022 m. Ši kelionė buvo kvapą gniaužianti ir paliko neišdildomą žymą mūsų atmintyje. Visada prisiminėsime tuos begalinio sunkumo akimirkas, su kuriomis susidūrėme kylan. Atsižvelgiant į tai, mano planas Glittertind atveju imituoja praėjusio sezono požiūrį. Tikiuosi įsikurti Spiterstulen lokacijoje ir ją naudoti kaip starto ir finišo stovyklą.

Remiantis skirtingų internetinių gidų duomenimis, kelionė į Glittertind ir atgal užtrunka apie devynias valandas ir apima  nuo 16 iki 19 kilometrų atstumą. Dauguma šių gidų taip pat pabrėžia, kad kelias į Glittertind yra rimtas iššūkis. Negaliu nepagalvoti, ar jis bus tokio pat sunkumo kaip kylant į Galdhøpiggen arba galbūt dar sudėtingesnis.

Atėjo į galvą kita mintis – galimybė praleisti naktį ant kalno grįžtant. Tačiau esu neužtikrintas, nes taip pat noriu išlaikyti savo kuprinę šioje kelionėje kuo lengvesnę. Tai yra sprendimas, dėl kurio turėsiu daugiau apmąstymų artėjant kelionei.

Dėl laiko svarstau arba pirmąją, arba antrąją rugpjūčio savaitę. Praėjusiais metais mes užkopėme Galdhøpiggen viršūnėn liepos mėnesio pabaigoje ir buvome apdovanoti puikiais orais. Todėl tikiuosi, kad pasirinkus panašų laiko tarpą, turėsiu galimybę mėgautis stulbinančiais vaizdais nuo viršūnės ir kopiant į ją.

Parašykite komentarą