Tjørnholstind,Vågå, Norvegija 2331m.

Tjønnholstinden arba Tjørnholstind yra kalnas Vågå savivaldybėje, Norvegijoje. 2331 metro (7 648 pėdų) aukščio kalnas yra Jotunheimen kalnuose, Jotunheimen nacionaliniame parke. Kalnas yra apie 50 kilometrų (31 mylių) į pietvakarius nuo Vågåmo kaimo ir apie 25 kilometrus (16 mylių) į šiaurės vakarus nuo Beitostølen kaimo. Kalną supa keletas kitų žymių kalnų, įskaitant Bukkehåmåren, Høgdebrotet ir Eggi šiaurės rytuose, Rasletinden į pietryčius, Tjønnholsoksle į pietus.

Kalnas yra į pietus nuo Gjende ežero ir į šiaurę nuo Leirungsdalen slėnio. Šiaurinėje kalno pusėje yra 400 metrų (1300 pėdų) vertikalus kritimas žemyn iki Nordre Tjønnholet ledyno. Kalnas turi dvi viršūnes, tarp kurių yra siauras ketera. Vakarinė viršūnė yra aukščiausia – 2 331 metras (7 648 pėdos), o apatinė rytinė – 2 318 m (7 605 pėdų). Žemutinė rytinė viršūnė pavadinta Steinflytind. Kalnas ir abi viršūnės lengvai pasiekiamos tiek iš vakarų, tiek iš rytų.

Tarpeklio pavadinimas yra junginys iš tjønn, reiškiančio „drūmas“ arba „mažas ežeras“, ir baigtinė hol forma, kuri reiškia „skylė“, „daubama“ arba „tarpeklis“. Iš tikrųjų čia yra du tarpekliai, pavadinti Tjønnholet: Nørdre Tjønnholet į šiaurę nuo viršūnės ir Søre Tjønnholet į pietus nuo viršūnės.

Parašykite komentarą