Tron kalnas 1665 metrai

Tron (taip pat vadinamas Tronden ir Trondfjell) yra kalnas Alvdal savivaldybėje link pasienio su Tynset šiaurėje ir rytuose. Jis yra 1665 metrų virš jūros lygio. Artimiausias kalnų masyvas rytuose yra Fonnåsfjellet.

Tronas yra tik 904-as aukščiausias Norvegijos kalnas kalnų sąraše, kurio pagrindinis koeficientas yra didesnis nei 50 metrų, tačiau yra nemokamas ir iš jo atsiveria puikus vaizdas. Antra aukščiausia kalno viršūnė, Blåtronden 1653m. sudaro ribą tarp Alvdal ir Tynset savivaldybių, taip pat yra aukščiausia Tynset savivaldybės vieta.

Indijos filosofas Swamis Sri Ananda Acharya didžiąją savo gyvenimo dalį gyveno Trone ir planavo statyti Taikos universitetą Flat-trone – plynaukštėje ant kalno. Alvdalio savivaldybė atskyrė 875 dekarų plotą Flattronden, kad būtų galima reguliuoti teritoriją taikos centrui, turistiniams tikslams ir maitinimui, sporto įrangai ir sklandytuvams, taip pat gyvenimui lauke, o nuo 2010 m. lapkričio 12 d. paskelbta planavimo darbų pradžia.

Dėl radijo ir televizijos siųstuvų statybos septintajame dešimtmetyje buvo nutiestas antras pagal aukštį Norvegijos automobilių kelias. Pasiekti virūnę automobiliu visiškai paprasta.

Parašykite komentarą