Rondslottet 2178 metrų kalnas Norvegijoje

Rondslottet yra aukščiausias kalnas Rondane kalnų grandinėje, Norvegijoje. 2 178 metrų (7 146 pėdų) aukščio kalnas yra prie sienos tarp Dovre savivaldybės ir Foldalio savivaldybės, tiesiai į šiaurę nuo sienos su Sel savivaldybe.

Pirmoji kalno pavadinimo dalis kilusi iš žodžio rond, kuris tikriausiai buvo originalus netoliese esančio Rondvatnet ežero pavadinimas. Daugelis šalia ežero esančių kalnų tuomet buvo pavadinti šio ežero vardu. Senovės skandinavų vardo forma buvo rǫnd, reiškianti „juostelė“ arba „kraštas“ (nurodant ilgą ir siaurą ežero formą). Paskutinis vardo elementas yra baigtinė norvegų žodžio slott forma, reiškianti „rūmai“.

Rondeslottet yra Rondane viršukalnių karalius. Kalnas yra aukščiausia nacionalinio parko viršūnė, nuo kurios atsiveria stebuklingas vaizdas.

Eikite pažymėtu keliu nuo Rondvassbu iki Rondholet. Toliau eikite į Rondholet tako atkarpoje iki Storronden. Ties juosta tarp Rondholet ir Storbotn, vidinėje Rondholet dalyje, kelias pasuka į šiaurę ir eina pakraščiu aukštyn iki Vinjeronden viršūnės (2044 m.). Čia jis yra labai status, daug palaidų akmenų. Po šios atkarpos pasieksite Vinjeronden viršūnę.

Iš Vinjeronden staigiai nusileidžiate į tarpeklį, tada vėl staigiai kylate aukštyn ir einate tarp Storbotn ir Styggebotn krašto toliau iki Rondeslottet. Šlaitu malonu vaikščioti, bet būkite atsargūs ant jo krštų. Čia sutiksite daug palaidų akmenų. Nuolatos stebėkite kur dedate kojas.

Grąžinkite tuo pačiu keliu. Maršrutas trunka apie septynias valandas pirmyn ir atgal.
Šis maršrutas reikalauja daug fizinės jėgos ir ištvermės. Šis kalnas nėra geras pasirinkimas jeigu tai jūsų pirmasis žygis į kalnus.

Parašykite komentarą