Besshøe 2258m. kalnas Norvegijoje


Norint pasiekti kalno viršūne reikės suvaikščioti 23km ilgio maršrutą, esantį netoli Tessand, Innlandet. Paprastai šis maršrutas yra laikomas sudėtingu maršrutu, jį įveikti reikia vidutiniškai 8 valandų. Maršrutas puikiai tinka turistiniams žygiams pėsčiomis, o taip pat mažai tikėtina, kad tyrinėdami vietoves sutiksite daug kitų žmonių.

Geriausias laikas aplankyti šį maršrutą yra nuo liepos iki rugsėjo. Turėsite palikti šuniukus namuose – šunys į šį taką neįleidžiami.

Besshøe didingai iškyla kraštovaizdyje virš Besseggen ir Gjende. Viršūnė yra šiek tiek atokiau nuo maršruto rytinėje Jotunheimen dalyje, tarp Gjend pietuose ir viršukalnių aplink Nautgardstinden toliau į šiaurę. Patekti į Besshøe viršūnę gana lengva, tačiau pakeliui yra didelių aukščio pokyčių ir daug riedulių. Maršrutą dažnai lydi blogas oras ir stiprus vėjas. Maršruto kelias nėra visur tiksiai pažymėtas, todėl pakankamai lengva nuklysti. Iš esmės kopimas į Besshøe viršukalnę yra sudėtingas reikalas kuris reikalauja ištvermės.

Parašykite komentarą